February 9, 2011

betul , mereka pasti RINDU .. dan juga Akusesuatu yang tidak ku jangka tidak ku duga dan tidak ku fikir sekali .
terkesima sebentar , tergamam menggumam serta seperti mimpi pabila berita tersebut sampai tepat di cuping telinga . bapa saundaraku yakni abang kandung kepada abah ku yang gemar mengusik walau perwatakannya agak tegas , ahh .. teringat pula senyuman dan usikan nakalnya . geram terkadang tapi pasti tertawa ria menahan geli di hati .
dia telah pergi ... yaa , telah pergi buat selama lamanya . pergi yang takkan pulang serta tidak sesaat pun akan berpandang ke belakang . wajah tenang yang aku lihat sedang meracun rumput di kebun tengah hari tadi , kini sudah kaku menjadi jenazah . Ya Allah , baru tadi zohor aku melihatnya elok , sehat dan baik seperti biasa ya Allah . tapi secara tiba tiba dia pergi meninggalkan keluarganya serta kami saudara maranya yaAllah . pergi yang tanpa tanda , tanpa sakit .  apakan daya , engkau lebih menyayanginya bukan ?  
patutlah ketika aku melihatnya tadi , lama ku intai perbuatannya melalui jendela .
 yaa , agak lama aku berbuat begitu . 
mungkin itu sebenarnya peluang yang kau berikan kepadaku yaAllah , peluang untuk terakhir kali agar menjadi kenangan buat aku . 
hmmm , sekelip mata kau ambil dia dari kami . tersangat pantas .
Ya Allah , kau ampunilah segala dosanya , halalkan segala yang baik darinya , ringankan hukumannya , rahmatilah rohnya , berikan keserian redhamu Ya Allah serta tempatkanlah dirinya dalam kalangan orang orang yang beriman . Aminn Dalam Kenangan , 08 Februari 2011  ,
Telah Kembalinya Kerahmatullah Allahyarham Ngahadin Bin Safar .
*wak din , kami pasti sangat merinduimu . 
tenanglah kamu di alam yang baqa' itu ,
moga rohmu di cucuri rahmat 
serta doa kami yang menyayangimu sentiasa mengiringi ,
insyaAllah , Aminn .
 moga kita semua berjumpa di mahsyar dan syurga abadi kelak .

salam sayang ,
kami yang kau sayangi yakni yang mencintaimu
 milik Allah Subhanahu Wataala .

No comments:

Post a Comment