May 17, 2014

#CampakBalik : Ke Indonesia ke kita ?

Dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Assalamualaikum


Fuhhh macam tak percaya pula nak berblog semula . Haha
Yelaa .. Bila tengok blog-blog orang lain yang macam-macam entry ada ,
timbul la rasa jeles teramat . Cehhhh *jeles yang baik yea!


Setelah fikir punya fikir tentang apa yang nak dikongsikan disini ialah .......


Prengggggggggg
* bunyi dram *


INI !



KAJIAN ETNOGRAFI MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR 
 PRA UNIVERSITI TEDI 2012

Sebenarnya saje je nak share pasal nih . Sebabnya rindu . Wuwuwuu
Bila belek-belek gambar teringat pula waktu lawatan nih .
Best ! Segala suka duka ada . Sobs sobs 

Hmm nih just share beberapa gambar je .
Motif ? I malas youuuuu . Hehehe


Enjoy !


Sekitar Sekolah Menengah Atas 1 Garut . Sekolah nih nak kata tengah pekan tak , kat kampung pun tak juga . Aku pun tak tahu nak explain macam mana . Huhu . Tapi yang bestnya , sekolah ini tak guna satu kipas pun sebab dah sedia semulajadi sejuk . Serius tak tipu . Tengah hari pun sejuknya macam waktu malam . Sekolah ini juga salah satu sekolah terbaik kat Garut . Piala-piala yang sekolah nih dapat mak ai , memang banyak gila laa . Siap ada bilik khas untuk pamerkan segala piala yang diaorang dapat .








Gunung Merapi Tangkuban Parahu . The Most popular place at Bandung .
Masih aktif berasap-asap jahhh .







DESA JABRES , SRUWENG KABUPATEN KEBUMEN JATENG

Kitaorang pergi melawat perkampungan ini dalam perjalanan nak ke Yogjakarta .
Kena turun kat tepi jalan sebab kampung nih kena jalan masuk dalam sikit.
Ada laluan keretapi tapi tak bertuah nak tengok keretapi lalu. Hahaha . Jakunnya !
Mostly orang-orang sini muslim dan salah satu keluarga kat sini adalah saudara Azamuddin.
( Pakai baju merah gambar kat atas )
Best jugak la kat sini . Tenang damai nyaman . Huhu










 Di Bandung , tempat makan yang sempat di singgah ialah Pak Asep Stroberi dan juga Puncak Dago .
Kedua-dua tempat nih memang best sekali ! Subhanallah cantik dan nyaman .
Paling aku rindu dekat Pak Asep . Pehhhhh , view memang tak ummmphh ! laaaa . Haha
Sawah menghijau kat bukit-bukit. Tempat makan macam ala-ala pondok pangkin kat lereng bukit. Bawahnya ada sawah padi . Tak mmendamaikan laaa cakapppp :D
Puncak Dago pulak tak dapat nak describe lebih sebab pergi waktu malam.
Tapi dari segi style restoran memang nampak eksklusif banget ! Hehe
Kat sini la kitaorang dapat tengok sekitar Bandung waktu malam.









Another places below !
Keraton Hamengkubowono , Yogjakarta
Candi Borobudur, Yogjakarta
Amanda Bakery ( Cakes Indonesia )














Itulah sedikit sebanyak cerita tentang rombongan MPP 2012 ke Indonesia .
Pengalaman yang sangat berharga . Banyak input diperoleh , yang best yaa dolan ! HAHA
Hope , one day , dapat pergi sana lagi !
Meet adik - adik di Garut , juga ketemu ama Komedian The Best , Om Sule (:





Ahlan Wasahlan 

No comments:

Post a Comment