August 29, 2014

Syairah's Big Big Day !

Dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Assalamualaikum


Anyyeongghaesayooooo !
Fuhhhh lama juga tak menyinggah di sini .
Belek entri lama sebulan dah tinggal tanpa ada bekalan .
eh ?



Alhamdulillah
Pada 26 Ogos yang lepas my lovely yayang ;
Nur Syairah Amalina Mohd Osmira ,
telah secara rasminya bergelar graduan !
Bravo bravo bravo ~ *tepuk tangan*

Aku tersangatlah bangga bangga dan bangga pada dia .
Seriously , aku bangga sangat dengan kau wehhh !
See , pejam celik sekejap je kau dah habis diploma .
Padahal masa mula-mula dulu kau cakap its gonna be tough .
Yes , course kau memang one of the hardest ,
but now you already did it !



Alhamdulillah syukur pada Allah .
Aku tumpang bangga dengan kejayaan kau .
Dan aku harap satu saat nanti masa aku tiba lak nak naik pentas .
Hehehe . Takkan kau je sorang kan ? Lols

Well , sudah semestinya gambar sentiasa menemani kami .
Hahaha . Lama kot tunggu kau --'
Tapi tak apa , demi sahabatku yang tercintaaaa .
Ecehhhh


Ehhhh bukan tuh je .
There's one more special celebration we had at Kedah .
Guess what ?
Jeng Jeng Jeng ~


Syairah's Birthday !


Wuhuuuuuu kelas kau jahhhh
Dah la konvo then selang sehari sambut ulangtahun pulak
Dirai rai gituuuu

Umi ( Syairah's mom ) asked me what should we do for birthday girl
i just said , i dont know . But why not if kita buat kejutan ke ?
Umi pun just kata okay . Tapi jangan dia ( Syairah of course ! ) tahulahh
Aku dengan Umi pun gerak pergi Aloq Setaq after hantar Syairah .
Dia ada hal kat Polimas then raptai untuk konvo ,
aku and umi apa lagi , Start our mission laaa !


Umi bawa aku pergi Pacific Mall .
Dah aku first time datang Kedah , so follow jela mana pun .
Hahaha . Hmm not bad gak laa mall tuh .
Benda pertama sekali bila jejak masuk je , umi nampak handbag ,
Belek barang kat situ je dah nak dekat sejam .
Tapi tak beli pun , Umi ajak naik tingkat atas .
Then jumpa lak kasut - kasut . Tapi Umi tak beli gak sebab takda saiz .
Last sekali pergi kat tempat handbag tadi then Umi beli for herself
and also for her only baby daughter . Hihi





Then malam after Syairah's big day tuh ,
Umi dah reserved Steamboat for three of us .
So kitaorang bertiga yang dah macam adik beradik nih
pergi la makan malam kat cafe .
( Ada orang ingat Umi kakak kitaorang ! Haha )
Selain steamboat tuh , Syairah ada potong kek comel Umi beli petang tuh .
Baru rasa birthday bila potong - potong kek nih kannn .
Hehe , kira sweet habis la konon kitaorang kat situ . Lols
Oh yaa , sepanjang kat Kedah , kitaorang menginap kat area Jitra gak ,
Darulaman Suites which is same places with DGCC .
* Darulaman Golf & Country Resort *

Alhamdulillah semuanya going smoothly.
Berjalan seperti yang dirancang ( termasuk tak dirancang . eh ? )
I'm happy and praise to Allah SWT kerana izinNya ,
aku dapat merasai semua keindahan yang tak terkata itu .


Itu je kot nak stoly moly pasal nih .
Next post ?

Tunggu ~




Congrats Baby :*










No comments:

Post a Comment