June 19, 2016

It's comeback ?



BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM




Alhamdulillah syukur pada Allah masih diberi nikmat hidup dan kesihatan yang baik. Apatah lagi diberi peluang menjalani ibadah puasa untuk tahun ini.Seronok tak terkata! Bersamaan hari ini 19 Jun 2016 iaitu 14 Ramadhan 1437 H sedang di lalui. Rasa macam sekejap je dan masuk pertengahan puasa.



Sebenarnya banyak benda nak aku coretkan kat sini. Cuma kesempatan untuk aku bermanja bersama blog agak terhad. Walau aku aktif di laman sosial yang lain, tapi untuk menulis kat sini perlu masa dan fokus yang tinggi. Cewahhhh. Over ayat cover ennn. Hmmm bukan apa, rasanya banyak benda jadi kot lately ni. Apatah lagi dah minggu-minggu akhir intern ni macam hei-banyak-pulak-kerja-kena-buat-eh-apasal-dari-harituh-kau-tak-nak-buat !!! Hahaha. Well you know youuuu lah Nami! And right now aku curi-curi buka blog semata nak hapdate entry tahapehape ni? Kihkih.






Heh.. Tipulah tak stress kan dengan masalah. Lagi-lagi benda tu memang libatkan hati dan perasaan kau. Kau nak menangis kau nak meraung. Senang cerita kau nak je jerit satu dunia kau memang terlalu terkesan dengan apa yang kau hadap. Tapi kau tak boleh nak menangis, Kau tak boleh nak share apa yang kau rasa dengan orang lain. Kira macam kau suffer sorang-sorang, The bad-dest (erkk ada ke istilah ni?) kau macam tengah fight dengan diri sendiri. Lost - Entah apa kau fikir kau rasa. Kalau tengah kusut memang macam-macam boleh masuk dalam otak kan? Mulalah tahapehape kau fikir. But Thank Allah ; YOU never left me alone. Always guide me to the right path. Apapun jadi memang aku kena yakin, Allah tak bagi kalau kita tak mampu. Even it is so hardddd to accept ? Naaaa~ Bila kita dah settle hadap saat getir saat kritikalnya masalah tuh then kau ingat balik macam eh-aku-boleh-lalui-benda-ini. Kau macam tak sangka kau berjaya deal semua waktu susah kau. Apa lagi boleh kau buat selain syukur? Allahuakbar. Lega hati bila semuanya turn to normal back. Seriously!





AL BAQARAH : AYAT 286




La Tahzan , Innallaha ma'na





Wassalam.

2 comments:

  1. Kannnn ! Sekejap je dah masuk pertengahan Ramadhan :) La Tahzan , Innallaha ma'na

    ReplyDelete
  2. Ain : Itulah.. Cepat je masa berlalu.. Huhu

    ReplyDelete