September 11, 2016

Suka Dalam Diam


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM






" Kalau kita serahkan keraguan kita pada Allah,
Kita minta Dia tunjukkan jalan,
Kita terima ketentuan,
In Shaa Allah apa pun jadi mesti kita tak kecewa.

Sebab dari awal kita dah berikan pergantungan padaNya.
Dan kita yakin, apa yang Dia beri adalah yang terbaik "

.
.
.


Hari ini atau lebih tepat nak dikira bulan ini - September, adalah genap dua tahun aku simpan perasaan suka pada seseorang. Suka diam-diam. Suka yang tiba-tiba hadir tanpa alasan yang betul-betul make sense. Hahaha. Dua tahun bagi aku adalah satu tempoh yang agak lama. Sangat lama. Sepanjang aku suka tuh, aku cuma mampu tengok dia dari alam maya je. Sebab aku memang nampak dia dari medium tuh. Segala apa yang dia buat ke apa ke senang cerita berita dia aku cuma tahu dari situ. Gituuuu. Eh, macam tak percaya aku cerita pasal nih ahahaha. 

Hmm sebenarnya aku tak tahu nak react macam mana bila dapat tahu pasal nih. Macam tetiba je muncul kat home FB time scroll scroll tadi. Aku nampak je terus aku sengih. Serius aku sengih aku senyum aku gelak. Pehh dia dah bertunang? Then aku terus Whatsapp kakak (kembar) cerita pasal hal ini. Soalan first dia - 'kau okay tak dik?' Aku jawab - 'In Shaa Allah okay :)' . And for sure i know that i am very okay with that news. Seriously. Aku tak tahu. Tapi lepas aku fikir-fikir balik, yes! aku tahu dah kenapa aku okay aku tak meroyan aku tak sedih menangis teresak-esak ke apa ke. Why? 



" Kalau kita serahkan keraguan kita pada Allah,
Kita minta Dia tunjukkan jalan,
Kita terima ketentuan,
In Shaa Allah apa pun jadi mesti kita tak kecewa.

Sebab dari awal kita dah berikan pergantungan padaNya.
Dan kita yakin, apa yang Dia beri adalah yang terbaik "


Aku yakin ini adalah hari dimana Allah berikan jawapan pada setiap persoalan aku selama dua tahun ini. Persoalan tentang hati dan perasaan. Tentang apa yang patut aku lakukan untuk 'rasa' yang aku ada. Jawapan yang sangat mengejutkan (of course lah sebab bertunang terus kot?! Haha) tapi penerimaan aku alhamdulillah, tenang. I am happy for that good news. He's deserved someone better and suitable with him dunya wal akhirah. Aamiin In Shaa Allah :D And i guess i should stop playing with my heart. Fake love that never give benefit at all in my life. Sebab cinta pada manusia kerana nafsu. Harharhar --' But naaaaa~ Something better will come ahead, right? In Shaa Allah. Serahkan pada Allah Azza Wajalla untuk semuanya - kehidupan kita. All is well for sure. Ihiks :))



Wassalam

No comments:

Post a Comment