November 4, 2016

Move On eh?



BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM



Thank to ALLAH for gave me a chance to live today *tahmid* huhuhuuu~ Miss me? Miss me? Haha tak dok ore heran pun mu ado ko tak dok ko tulis blog ni --' Hmmm lama kot tak ada mood nak menulis (baca: menaip :p) apa-apa. Lagipun kekangan masa memang menghambat ku untuk godek blog ni. Dua minggu lepas ni sibuk macam apa je. Proposal FYP, presentation, assignment macam-macam itu ini. Aku memang jenis yang tak reti nak manage masa ke apa, so kerja main buat ikut dan semua. Hahahaha so maaflah pada yang sering partner dengan aku jikalau diri ini telah menyusahkan mu. Huuuuu.. Sekarang ni aku tengah cuti midterm seminggu. Ahad dah nak balik huwaaaa sekejap je lahai duk rumah ni. Rasa tak puas cuti dengan sengkeknya duit PT tak masuk lagi. Sodehhhhhh~ Cuti ni keluar dengan mereka-mereka yang lama tak jumpa especially #GengJemah - Ain & Aten :D Haaa depa dua convo dahh! tahniahhhh jemah jemah ku. aku bangga! *muka excited* muehehe. Lain-lain hari duk rumah tidur, buat kerja hadap laptop yang entah bila nak habis kerjanya. pffft ~ sabar sabar setahun je nak grad dah pasni boleh kahwin eh silap eh kerja dulu. Wiwiwiww








Lagi satu macam kait perasaan la sikit. Sikit jek. Heh.. Entah laa kenapa aku terkesan dengan hal tu pun aku tak tahu. Macam terkejut pun ada. Terkilan pun ada. Macam sedih laa sebab aku memang tahu kot? Tapi tak seperti yang aku fikir? Ke camna. Hahaha. Payahnya! So just move on. Tak perlu nak fikir sangat even memang aku ni jenis suka fikir banyak kali. Maybe senang ceritanya macam more kepada kecewa. Lebih kecewa ke diri sendiri. Yup.. diri sendiri. Aku kena kuat aku kena fikir ke depan aku kena usaha untuk ubah diri jadi lebih baik. Tak ada siapa yang boleh bantu kau 100% kalau bukan diri kau sendiri (tetap ALLAH yang bantu semuanya dan kita kena usaha ^^) yang cuba. Apa lagi, fighting!!! Tak mahu la sedih manjang.. Kau je yang sakit orang lain gembira je dengan hidup dia. Wuwuuu~ So bila difikir balik, tak guna tangisi apa yang tak di miliki. Kejarlah yang ke depan, yang lebih baik hendaknya. In Shaa Allah :) 


Be positive and keep faith with ALLAH's plan. Hiks







No comments:

Post a Comment